SM Premiären avklarad.

/, Teamnytt/SM Premiären avklarad.

SM Premiären avklarad.

Helgen 6-7 maj så körde vi på SM Premiären av Drifting SM, det var ett bra tag sedan Erik satt i bilen och innan deltävling så hade vi lite problem med att få bilen färdig efter vinterns genomgång.

Varför vi inte hade bilen riktigt klar, var inget annat än att tiden och sakerna som vi har monterat in/uppgraderat bilen med, kom inte så snabbt som vi hade först räknat med. Inget ont om det – ibland blir det felberäknat och det är sånt man får leva med. Men nog om det, vi åkte till Eskilstuna taggade för premiären.

Lördagen började med träning och här fick vi jobba en del med bilens inställningar, efter att dom hade sorterats ut så körde Erik några rundor och fick upp pulsen inför kvalet.

Kvalet gick inte som Erik ville, han kände sig lite stel och eftersom bilen enbart var grundmappad så uppförde den sig lite annorlunda. Men Erik körde sina kvalrepor och tog sig vidare till stegen genom 28:e plats.

Söndagen kom och vädret var fint, morgonens träning gick ok och Erik kände sig redo för stegen som drog igång klockan 11, första matchen så mötte Erik Jens Stark Junttila. Denna match visste vi skulle bli tight, Erik vann matchen och gick vidare till topp 16. I topp 16 så mötte Erik Jesper Fager. Tyvärr så tog sig inte Erik vidare utan åkte ur i topp 16, men med tanke på att bilen inte var 100% i mappningen så får vi ändå vara nöjda med resultatet, Erik tog 16:e plats och fick 35 SM poäng.

Nu ska bilen göras klar ordentligt inför nästa deltävling. Men vi är på gång och denna säsong kommer att bli grym!

Följ oss på Facebook….

By |2017-05-13T14:48:37+00:00maj 13th, 2017|Resultat, Teamnytt|0 Comments