Racerapport deltävling 2, Sundsvall

/, Resultat/Racerapport deltävling 2, Sundsvall

Racerapport deltävling 2, Sundsvall

Efter en deltävling 1 i Karlskoga där jag fick ett skapligt resultat. så har turen kommit till deltävling nummer 2 som körs i Sundsvall, banan var ny för alla då det var första gången vi var här och körde. Banan var tight, teknisk och såg roligt ut. Jag gillar tekniska banor och har vana från Gröndal som också är teknisk.

Nytt till denna tävling var lådan, kopplingen och svänghjulet, kort sagt en helt ny drivlina. Men nu fick vi en annan sak att klura på, utväxlingen på bakaxeln låg nu på 3:60, vi behövde en utväxling på 4:10. Så nu ställdes jag på tävlingen med en låda som gav bilen helt nya köregenskaper, bilen uppträdde helt annorlunda och där jag förut kunde dra på trean så kunde jag inte det utan nu blev det istället att varva max på tvåan och dra längre med den innan jag kunde växla upp. Bytte alltså låda från 6 växlad till 5 växlad, och då får du också annan utväxling där du kan köra längre på varje växel. Jätteskoj bilen orkade inte på treans växel att hålla hjulen spinnande så det som gällde var att hålla stumt på 2:ans växel.

Dags för kval och gick skapligt, kom vidare till elimineringen så det kändes ok. Under elimineringsstegen så gjorde jag lite misstag och kämpade rent allmänt med att hänga på, då jag fick lov att köra hårt på tvåans växel så fick jag inte samma driv. Jag slutade sexa efter en snurrning i sista kurvan när jag återigen körde mot Jonathan Borgström.

Förutom den felaktiga utväxlingen och problemen med den så höll bilen bra och vi hade inga problem med den alls.

Resultat: 75 poäng, 6:e plats

Nu ska vi hem och leta rätt på den utväxling som vi behöver…

//Erik

 

By |2014-12-12T16:21:58+00:00juni 7th, 2014|Nyheter, Resultat|0 Comments

Leave A Comment