Erik körde till sig säsongens bästa resultat på SM finalen

/, Teamnytt/Erik körde till sig säsongens bästa resultat på SM finalen

Erik körde till sig säsongens bästa resultat på SM finalen

Helgen som var kördes SM finalen på Sturup Raceway, och vilken tävling det blev. Teamet började åka mot Sturup under torsdagen, väl framme efter drygt 10 timmar så satte man upp depåtält och gjorde iordning allt.

Fredagen innehöll en sk ”Paid Practice” som Erik körde, men det var inte utan strul. Vi hade problem med elektroniken som inte alls ville vara med och lira, vi fick tag på utbytesgrejer som sattes i under fredagen. Men det visade sig att detta begränsade varvtalsstoppet och spridarna ville inte ge samma tryck längre.

Det var lite nervöst i teamet, för hur det skulle gå på lördagens tävling.

6M7A5661

Lördagen började med att vi möttes av härligt väder med lagom lätt bris, kändes helt ok. Vi gjorde iordning bilen för träning och Erik drog ut och testade några rundor.

”Bilen funkade, men det kändes att spridarna inte jobbade fullt ut. Sen så saknar jag lite mer varv, men banan känns bra och jag ser fram emot kval.” Sa Erik efter träningen.

När kvalet drog igång så började det såklart att regna, det kom en skaplig skur som gjorde banans förutsättningar helt annorlunda. Men Erik drog iväg på sina kvalrepor och gjorde det bra trots hal bana, han kvalade in på en fin 9:e plats.

6M7A5369

Banan torkade dock upp snabbt och till elimineringarna så var den nästan torr. Tävlingen innehöll en topp 16 stege där Erik möter Tim Gummeson, Erik slår ut Tim som inte får till sin körning och går vidare till topp 8.

Topp 8 så möter han Jens Stark Junttila, en snabb och duktig förare. Även här så visar Erik att han är konkurranskraftig och gör två bra repor, detta gör att Erik går vidare till topp 4. Hela teamet studsar av lycka!

Topp 4 så möter Erik ledaren i SM serien David Skogsby. David drar upp ett hårt tempo men gör ett misstag och hamnar utanför banan med bakändan, detta gör att Erik har stor fördel på sin ”lead” runda. När Erik kör sin lead så får han till en bra repa och Erik slår ut David Skogsby, hela teamet studsar nu i depån och Erik känner sig rejält taggad då vi är i final.

I finalen så möter Erik Mikael Långh, det var en tuff kamp där man inte visste vem som hade tagit hem vinsten. Men bilarna kördes fram till podiumet och förarna hoppade ut, Patrik Svensson Svensson var framme snabbt och grattade Erik, även teamchefen och Annelie.

6M7A5823

Efter en lång väntan så drog prisutdelningen igång. Teamet var lika nervösa som Erik, hur hade det gått? blev Erik tvåa eller vann han SM finalen? efter en lång väntan så så började man. Tredje plats tog Johan Andersson – det visste vi redan, och andra plats tog……… Mikael Långh. Hela teamet hoppade till när vi nu visste att Erik vann årets sista tävling.

Eriks namn ropas upp och han sträcker armarna i luften och publiken applåderar.

Årets sista tävling gav också dubbla poäng vilket betyder att Erik skrapade ihop 200 poäng.

6M7A5777

”Det känns riktigt skönt att få visa alla att bara bilen håller så är jag med, nu är det bara att arbeta vidare mot 2016.” säger Erik

”Denna vinst känns så bra, vi har slitit hela säsongen med diverse strul och grejer som har gått sönder, men idag så funkade bilen och allt höll ihop. Känns bra att Erik fick visa att han kan köra.” Säger teamchefen Tojje Kagg.

Film från tävlingen:

Vi vill tacka Kaggservice AB, Ankazina Redovisning, Raidopower, DDesign för denna säsong.

Nu börjar vi skissa på 2016 – Ett år som kommer bli intressant!

Album med bilder från Sturup…

By |2016-10-15T08:53:58+00:00september 23rd, 2015|Resultat, Teamnytt|0 Comments

Leave A Comment