Extreme Drift Allstars – Vilken helg det blev!

/, Resultat/Extreme Drift Allstars – Vilken helg det blev!

Extreme Drift Allstars – Vilken helg det blev!

Det var ju Extreme Drift Allstars i helgen som ni vet, och vilken helg det blev. En riktig berg och dalbana som vi nu ska berätta om.

Vi åkte till Eskilstuna Motorsport Arena på torsdagen och ställde upp tältet och så. Sen så ordnade vi bilen lite grann och kollade över så att allt var ok. Med oss hade vi Fredrik FWR Westring som hade sin bil bredvid oss.

Fredagen började med att vi anmälde oss och fixade allt med papper, Erik och Patrik började att plocka ihop bilen då vi hade tagit av skärmar och kjolpaket. Det som skulle köras idag var öppen träning för alla och ett kval för oss svenska förare.

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Innan träningen så trampar Erik snett och vrider till sitt nyoperade knä allvarligt. Han får såklart väldigt ont och sjukvårdspersonal besöker Erik för kontroll, deras rekommendation är att han bör besöka ortopeden på sjukhuset för kontroll. Erik bestämmer sig dock efter ett tag att han ska testa köra.

Erik hoppar in i bilen under eftermiddagens träning och testar, det går men han har väldigt ont och kan inte använda kopplingsbenet som han brukar. Efter några varv så får vi problem med bilen då den inte får bränsle ordentligt.

Nu blir det bråttom för det som ska köras snart är kvalet för oss, så Tojje kastar sig i bilen och åker till Västerås för att fixa reservdelar. Nu är det nervöst, ska han hinna tillbaka innan kvalet är över? många tankar och funderingar hinner passera. Nu blev det så att det var såpass många som hade brutit under träningen så alla anmälda svenskar fick chansen att ställa upp.

Så vi gick då vidare till huvudfinalen och det var en lättad Erik som tog emot den nyheten, men vi var oroliga för hur det skulle gå med knät då han inte kunde lyfta vänsterben.

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Tojje och Patrik skruvade ihop bilen och samtidigt så bytte vi utväxlingen i bakaxeln. Den nya utväxlingen gör att Erik kanske inte behöver använda kopplingen lika mycket.

Lördagen kom och Erik har fruktansvärt ont i knät och det är svullet, så Erik och Annelie åker in till sjukhuset för kontroll, väl där så placerar dem knäskolan rätt och man misstänker ligamentskador och muskelfäste som är skadat. Medans de sitter där så vankar teamet runt i depån och väntar otåligt på svar om han kommer att kunna ställa upp i det riktigt kval som ska köras idag.

Träningarna drar igång och Erik är kvar på Sjukhuset, nu har Erik och Annelie varit där i fyra timmar och väntar på ultraljudsundersökning. Det drar ut på tiden och eftersom skadan inte förvärrats så bestämmer sig Erik för att han ska köra. Sagt och gjort de skriver ut sig och åker mot Gröndal, Erik hinner precis köra några varv på den sista träningen innan kvalet och bilen känns ok och han kan köra, dock med smärtor och mindre styrka i kopplingsbenet.

11145003_1030841503595410_9104078899068333706_o

Kvaldags! det är nu man ska visa bedömarna att man platsar i topp 32, Erik rullar ut på lineup och då tappar han bränsletryck igen. Efter ett antal svordomar från oss alla så rullar vi in bilen och börjar felsöka, felet hittas och vi säger till tävlingsledaren att vi kan köra.

Erik drar ut och ställer sig redo för kvalkörning. Han drar iväg och sätter en bra runda, andra runda köra han också bra och får placeringen 22 med 45 poäng. Gissa om vi blev glada, efter ett par dagar med massor av småstrul som tar på krafterna och Eriks skada som gör att han inte kan använda kopplingen som han vill.

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Men det viktiga är att vi är med i huvudtävlingen så vi känner oss tillfreds när lördagskvällen kommer.

Söndagen börjar med träning och det fungerar rätt så bra, lite nerver och stora smärtor finns där men Erik kör en del på träningen och känner sig efter omständigheterna skaplig.

Nu bestäms det att kvalomgång två utgår och man istället ska dra igång topp 32 stegen direkt.

I denna stege så ska Erik möta Alexander Granlund, en motståndare som kör bra. Bilarna ställer upp sig och väntar på sin tur.

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Fotograf: Henrik Andersson, henrik@redakt.se

Erik börjar med att köra chase och gör en bra runda, på sin lead runda så kör han också bra, men Alexander Granlund som blev trea totalt var vassare och slog ut Erik. Erik berättar när han kommer in att smärtan i knät gjorde att han kunde inte köra så som han vill och det gjorde att han kunde inte satsa så hårt som han ville.

Video på min runda mot Alexander Granlund

Synd att bli utslagen i första stegen, men helgen har ändå varit bra med tanke på allt som har hänt.

Nu ställde vi bilen i depån och satte oss på läktaren och såg när de andra kämpade om att komma vidare i stegen.

Det som väntas nu är nya besök till sjukhuset och se om det blir ny operation eller vad som väntar, vi hoppas att det är något som inte tar lång tid att fixa. Nästa SM deltävling är i Sundsvall 25 juli, dagen efter är det också deltävling i Northern Drift Series på samma bana, det blir en actionfylld helg så kom och hälsa på i Sundsvall..

Tack alla som kom förbi och hejjade!

Lite bilder från helgen på Erik och Fredrik Westring från helgen… Klicka för större.

//Kaggservice Driftteam

By |2016-10-15T08:54:00+00:00juli 8th, 2015|Nyheter, Resultat|0 Comments

Leave A Comment