Flashback: Första testrundan med bilen 2016

/, Nyheter, Teamnytt/Flashback: Första testrundan med bilen 2016

Flashback: Första testrundan med bilen 2016

Då kör vi en ny flashback, den skulle ha kommit ut under ons-tors. Men internet tyckte inte att jag borde ha möjligheten… Nu är internet fixat igen, så nu kör vi.

Denna gång så är vi under våren 2016, närmare bestämt 30 april. Dagen till ära så var det säsongspremiär på SWR-Motorsport eventet DriftBash, den kördes på Malmby som ligger strax utanför Strängnäs. Till året så har vi gjort en del på bilen, den hade precis fått en nybyggd motor och en vass skruvkompressor monterad av J:M Tech. till detta så passade vi på och lacka om bilen till mörkblå, en färg som satt riktigt bra på bilen. Efter att motorn hade blivit placerad i bilen så åkte vi upp till Motonord i Sundsvall som mappade motorn.

Men varför kompressor? Och vaddå vrid? Hästkrafter ska det vara…. Nja visst hästkrafter behövs, men det är vridet som vi vill ha mycket av och gärna så tidigt som möjligt. Resultatet? Det blev en urstark motor med massor av vridmoment, redan vid väldigt låga varv. Helt i den riktning som vi ville.

Men åter till flashbacken, vi lastade upp bilen och rullade till Malmby. Väl på plats så gjordes det en lättare besiktning av bilen, den görs för att se så bilen inte läcker olja/kylvatten/bensin. Sen så kollar man generellt så att bilen är säker och inte direkt farlig. Nu är en sådan kontroll inga problem för racebilen, men andra som har vanliga bilar så kan det behövas.

Erik Kagg drar på sig racekläderna och går till till förarmötet, som är obliatorisk på alla event. Medans Erik är där så passar vi på och varmkör bilen lite och ser så allt verkar stämma.

Erik kommer tillbaka och slänger på sig hjälmen och HAAN skyddet, sen rullar han mot utsläppet och vidare ut på banan. Det körs några varv innan Erik kommer in, men första testet visar att allt fungerar och Erik Kagg är nöjd med nya motorn och hur den uppför sig.

Det som händer under testerna, är att en av remmarna glider av. Men det fixades lätt och vi kunde fortsätta testa, och samtidigt börja känna om inställningarna på chassit var ok. Chassit visar sig  hålla bilen skapligt bra, och vi kommer bara att behöva småjustera under säsongen.

Efter en lång dag med mycket körning, så packar vi ihop allt och tar oss tillbaka till Stockholm. Med en nöjd känsla i kroppen.

Video från dagen:

//Kaggservice Driftteam

 

By |2017-01-21T16:32:48+00:00januari 21st, 2017|Bloggen, Nyheter, Teamnytt|0 Comments