Flashback: SM Finalen 2015

/, Teamnytt/Flashback: SM Finalen 2015

Flashback: SM Finalen 2015

Vi har startat en ny sak, som vi hoppas att ni gillar. Serien har fått namnet Flashback, och tanken är rätt enkel faktiskt. Under våren så kommer vi att skriva om olika händelser som vi har varit med om. Den första flashbacken vi drar igång med är Drift SM-Finalen 2015.

Denna återblick tar Er till september 2015, hösten hade börjat visa sin sida i större delen av landet. Men nere i våra sydligare delar av landet så fanns det fortfarande mera sommarkänslor. Platsen vi reste till var Sturup, banan som finns där heter Sturup Raceway och det var den som höll i SM-finalen i drifting 2015.

Kalendern visar 19 september, datumet som markerar den sista chansen att skaffa poäng i den svenska SM serien i drifting, det var idag som säsongen skulle avslutas. Under säsongen så hade vi kört i Eskilstuna, Mantorp, Sundsvall och sist då i Malmö. Denna säsong, som är vår första i ProInt klassen, har lärt oss massor om bilen och hur den uppför sig i olika situationer och underlag.

Träningen drar igång och Erik Kagg berättar att bilen funkar bra, banan känns bra. Tidigt så märker vi att det är en bana som är snabb, men svår och teknisk. Banan har ett parti i början som är en viktigt del. Missar du på denna del så blir det svårt att hamna rätt i resten av den del som är med i bedömningen.

Många hade stora problem med just första initieringen och länkningen till nästa, men Erik satte dessa perfekt redan på träningen. Under pausen så kände vi oss rätt lugna, bilen funkade utan strul och Erik kände sig nöjd med hur träningen gick, och såg fram emot att köra kvalet.

”Bilen funkade, men det kändes som att spridarna inte jobbade fullt ut. Sen så saknar jag lite mer varv, men banan känns bra och jag ser fram emot kval.” Sa Erik efter träningen.

Kvalrundan gick från lugn till nervöst, då strax innan Erik skulle ut på sin kvalkörning. Det började regna rätt så bra och banan blev blöt, när banan blir blöt så ändras fästet och förarna måste tänka till. Det går inte att köra på lika hårt som när det är torr asfalt.

Men Erik drog iväg och satte två repor som gav han 9:e plats i kvalet, en placering som är bra med tanke på att Erik fick köra på blött underlag. Under pausen innan elimineringarna skulle börja så slutade det att regna och banan började torka upp igen.

Tävlingen innehöll en topp 16 stege där Erik möter Tim Gummeson, Erik slår ut Tim som inte får till sin körning och går vidare till topp 8.

Topp 8 så möter han Jens Stark Junttila, en snabb och duktig förare. Även här så visar Erik att han är konkurranskraftig och gör två bra repor, detta gör att Erik går vidare till topp 4.

Topp 4 så möter Erik ledaren i SM serien David Skogsby. David drar upp ett hårt tempo men gör ett misstag och hamnar utanför banan med bakändan, detta gör att Erik har stor fördel på sin ”lead” runda. När Erik kör sin lead så får han till en bra repa och Erik slår ut David Skogsby, hela teamet studsar nu i depån och Erik känner sig rejält taggad då vi är i final.

I finalen så möter Erik Mikael Långh, det var en tuff kamp där man inte visste vem som hade tagit hem vinsten. Men bilarna kördes fram till podiumet och förarna hoppade ut. Efter en lång väntan så drog prisutdelningen igång. Teamet var lika nervösa som Erik, hur hade det gått? blev Erik tvåa eller vann han SM finalen? efter en lång väntan så började prisutdelningen.

Tredje plats tog Johan Andersson det visste vi redan, och andra plats tog……… Mikael Långh. Hela teamet hoppade till när vi nu visste att Erik vann årets sista tävling. Eriks namn ropas upp och han sträcker armarna i luften och publiken applåderar.

Årets sista tävling gav också dubbla poäng vilket betyder att Erik skrapade ihop 200 poäng.

”Det känns riktigt skönt att få visa alla att bara bilen håller så är jag med, nu är det bara att arbeta vidare.” säger Erik Kagg

”Denna vinst känns så bra, vi har slitit hela säsongen med diverse strul och grejer som har gått sönder, men idag så funkade bilen och allt höll ihop. Känns bra att Erik fick visa att han kan köra.” Säger teamchefen Tojje Kagg.

Film från tävlingen:

Här hade ni vår första flashback, men inte den sista, nästa flashback tar oss in i 2016.

Passa på och följ oss på facebook.

//Kaggservice Driftteam

By |2017-01-12T19:04:29+00:00januari 12th, 2017|Bloggen, Teamnytt|0 Comments