Gatebil Rudskogen – En trevlig helg..

/, Resultat, Teamnytt/Gatebil Rudskogen – En trevlig helg..

Gatebil Rudskogen – En trevlig helg..

Vi var som sagt på Gatebil Rudskogen under helgen (9-11 september). Det var en trevlig helg med många bra tillfällen för Erik Kagg att köra bilen.

Helgen började redan på torsdagen för oss, då vi transporterade trailer, bil och en massa annat till Rakkestad i Norge. Väl framme så ställde vi iordning depån och fixade allt med anmälning och så. Vi hade bestämt oss för att köra Scandinavian Powerdrift Series och NM i Breisladd.

6m7a6727_1

Körningarna för alla olika klasser inleddes redan på fredags morgon, under helgen så roterades det mellan drifting, Gatbilar/Sportbilar, Time attack/Extrema gatbilar. Så det gällde att hålla koll på tiderna så Erik hann ut i tid. Allt för att maximera körtiden – och då givetvis också träningstid.

Bilen protesterade inte mycket, vi behövde göra lite justeringar och lättare arbeten under dagen. Bilen bara tuggade på och nötte ner däck efter däck. Det kom dock några skurar under fredagen, men det var bra (trots att det är tråkigt med regn) i träningssyfte.

Sist på dagen hade arrangören lagt vårt kval, till deltävling två i Scandinavian Powerdrift Series. 40 förare var anmälda och alla ville ta plats i topp 16 stegen som skulle avgöras under lördagen. Förarna med bilar radade upp sig för kval och vädret var bra, solen sken och vinden var lagom.

6m7a8583

Erik drar iväg på sin första kvalrunda av två, kommer in snyggt i första böjen. Drar en snygg drift där, men får problem efter kurvan och hamnar i en liten rakkörning (rakkörning=0 poäng) får fart på grejerna och kör riktigt snyggt resten av banan. Dock så räknas den bort, bara kvalrunda två kvar. Nu börjar vi i teamet bli nervösa….

Erik drar iväg, får till första kurvan snyggt, får till övergången till nästa snyggt, länkar bra och behåller röken till publikens förtjusning genom den längsta svängen (sista svängen på banan) ligger bra till men glider ut mot clippingpointsen och hinner inte korrigera detta utan kör ner dem…. Det går ett sus av nej i publiken som alla stod häpnade av den fina körningen, Erik snurrar direkt efter och man ser att han är besviken. Erik kvalade tyvärr inte vidare till topp 16, vi beslutade oss att att träna under lördagen. Lördagen innehåller även kval till Norge Mästerskapen i Breisladd, en tävling Erik tänkte kvala till.

6m7a8694

Lördagskvällen blev lugn och behaglig för oss i teamet, medans det festades hårt runt om i depån och på campingen.

Lördagen smäller upp ögonen, vädret är mulet men utan regn iallafall. Teamet gör iordning det sista och Erik drar iväg för ett nytt träningspass, det som händer denna dag är kvalet till Breisladd. Dagens pass går bra med endast en krånglande upphängning av avgassystemet, det blir snabbt åtgärdat. Kvällen kommer och Erik gör sig beredd för kvalkörning, 72 st är anmälda och det körs bara en gång. Det innebär att du måste sätta körningen direkt.

6m7a7569_1

Erik drar iväg hårt och pressar på, körning går bra och han har snygg stil under hela körningen. Den fina körningen resulterar i 13:e kvalplats med 78 poäng, 20 gick vidare till final så vi jublar i teamet. Själva tävlingen avgörs på söndagen, och detta kval var det sista som hände på lördagen, nu återstod det bara att äta middag och slappa.

6m7a6922_1

Söndagen mötte oss med regn, regnet fortsatte en stund in på förmiddagen och körpassen/träningen var blöt. Men det slutade regna och banan började torkade upp ju mer vi närmade oss finalen. Vi gör klart bilen för tävlingen och allt ser bra ut, bilen har gått bra…. Men när Erik ska ut till tävlingen så stannar bilen och vägrar starta igen, febril verksamhet sätter igång för att hitta felet. Tyvärr så hittas inte felet och vi kan inget annat göra än att bryta. Besvikelsen är minst sagt stor då vi såg fram emot tävlingen.

6m7a8224

Helgen bjöd ändå på massor av bra träning och mängder av upplevelser för hela teamet.

Nästa deltävling och final i Scandinavian Powerdrift Series körs på Mantorp Park den 23-25 september, tävlingen körs samtidigt som Gatebil Mantorp. Hur vi gör med den tävlingen är inte bestämt ännu.

//Kaggservice Driftteam

By |2016-10-15T08:53:52+00:00september 14th, 2016|Nyheter, Resultat, Teamnytt|0 Comments

Leave A Comment