Racerapport deltävling två i Drift-SM

/, Resultat/Racerapport deltävling två i Drift-SM

Racerapport deltävling två i Drift-SM

Då har vi nästan kört klart deltävling två i Drift-SM.

Dagen började skapligt förutom regnet, men något stämde inte med bilen som uppförde sig oroligt, efter lite mek med inställningarna så började bilen kännas bra igen. Den lilla träning som var kvar att köra så kändes bilen bättre.

Medan regnet öser ner så laddar Erik och resten av teamet för kvalrundan, det är en laddad Erik som värmer upp bilen då första deltävlingen inte gick som vi ville.

Foto: Michael Åkerblom, redakt

Foto: Michael Åkerblom, redakt

Kvalrundorna körs och Erik sätter den första rundan och får noll poäng, nu börjar nervositeten sätta in och Erik kör sin andra kvalrunda. Den går betydligt bättre och Erik sätter 56,3 i kvalpoäng. Detta räcker och Erik tar sig vidare till elimineringen!

I elimineringen så ska Erik möta Mikael Långh, det går bra och Erik vinner matchen, detta betyder att han är vidare till topp 16. Slutresultatet vet vi inte ännu så vi skriver inte ut detta, det inkom en protest som tyvärr gjorde att tävlingen inte hann köras klart, därför så väntar vi med det slutgiltiga resultatet tills vi vet. Men denna tävling gick betydligt bättre än den första och vi känner att bilen är välbyggd och vi kan konkurrera med de andra.

Nu ska teamet upp till Kalix för att köra en deltävling i Northen Drift Series, racerapport kommer efter helgen.

Nästa deltävling i Drift-SM är 27 Juli, Sundsvall står som arrangör. Vi ses där!

 

By |2016-10-15T08:54:00+00:00juni 2nd, 2015|Nyheter, Resultat|0 Comments

Leave A Comment