Racerapport Drift-SM deltävling 1, Gröndal

/, Resultat, Teamnytt/Racerapport Drift-SM deltävling 1, Gröndal

Racerapport Drift-SM deltävling 1, Gröndal

Säsongen är igång, helgen som var så körde vi deltävling 1. Den arrangerades av Eskilstuna Motorsport Arena (populärt kallad Gröndal)

Massor av arbete gjordes under hela veckan för att få bilen körklar till premiären. Efter många och långa dagar i garaget så står vi äntligen där i depån på Eskilstuna Motorsport Arena, det är fredag och vädret är helt ok nu när vi börjar bygga upp vår plats med tält och mattor.

Vi fick ta oss ut på banan redan under fredagen för att känna på bilen, vi fick dock inte köra den riktning som tävlingen skulle köras i, men vi fick möjligheten att testa av olika inställningar av framvagn och fjädring. Känslan när vi gick och lade oss var bra.

Lördagen slår igång med besiktning och officiell träning på den korrekta banan, besiktningen gick bra fick några nedslag som vi fixar till lätt då det var inga stora grejer. Träningen drar igång och Erik börjar känna på banan som är teknisk och lite lurig. Men Erik hade bra känsla i bilen och det flöt på bra, han fick till några riktigt fina träningsrundor och allt såg bra ut till söndagens race.

Söndagen innebar alltså tävlingsdag, vi börjar med att mötas av regnväder. Inte optimalt – eller kul, men inget att göra. Vädret rår vi inte för men regnet slutade under förmiddagen.

Blött och halt - riktigt halt. Foto: Michael Åkerblom, redakt

Blött och halt – riktigt halt. Foto: Michael Åkerblom, redakt

Under träningen så blev banan väldigt hal och svårkörd då greppet ändrades hela tiden på den blöta ytan. Banan hade dock börjat torka upp bitvis när det är dags för Eriks första kvalrepa, tyvärr så glider Erik för långt ut i en sväng och gör en såkallad dirtdrop, det betyder då att man får inga poäng den rundan.

Nu gäller allt på den andra kvalrepan och Erik drar iväg, tyvärr så får Erik för mycket sladd på ett ställe och stannar upp. Detta betyder dessvärre ytterligare en nolla och där tar tävlingen slut för vår del.

Det surt, förbannat surt kan vi milt sagt säga. Men tyvärr en del av sporten och ibland går inte allt vägen. Banan var svårkörd under kvalen och det var många som ”nollade” bägge sina kvalrundor.

Men vi tar nya tag och kommer igen på deltävling 2 som körs i Karlskoga 30 maj!

Följ oss på facebook: http://www.facebook.com/kaggservicedriftteam

Lite bilder från helgen….

 

By |2016-10-15T08:54:00+00:00maj 14th, 2015|Nyheter, Resultat, Teamnytt|0 Comments

Leave A Comment