Racerapport från Northern Drift Series i Kalix

/, Resultat, Teamnytt/Racerapport från Northern Drift Series i Kalix

Racerapport från Northern Drift Series i Kalix

Helgen har teamet spenderat i Kalix då vi blev inbjudna, att köra en deltävling i Northern Drift Series. Några dagar före så fraktade vi upp bilen och trailern till en ort i närheten, detta för att slippa långkörning dagen innan.

IMG_8053

Vädret i Kalix var skapligt på lördagsmorgonen och Erik kände sig taggad för att köra. ProInt klassen var det bara Erik Kagg och Fredrik Westring som var anmälda, men i modified klassen så var det 10 bilar anmälda. Antalet bilar som normalt är med i modified brukar vara högre med runt 20 st anmälda.

Då det var två bilar i ProInt så körde vi tre matcher. Erik Kagg ”Kaggservice DriftTeam” vann före då tvåan Fredrik Westring. Det var dock en bra träning att köra på en denna tekniska och knixiga bana.

IMG_8054

Teamet märkte dock att det är dags för växellådsrenovering då det börjar bli svårt att växla bra, lådan ska nu rivas ner och renoveras inför nästa tävling i SM serien och nästa Northern Drift Series tävling som vi också kommer att köra.

Nästa SM tävling körs den 25 juli i Sundsvall, Northern Drift Series kör sin deltävling dagen efter på samma bana, så vi stannar en dag extra och kör den också.

”Det var kul att komma till Kalix och köra, banan var rolig att köra, samtidigt som den var teknisk och bjöd på bra träning för mig som förare.” säger Erik

”Erik körde bra och fick mycket körtid som behövs när man har byggt ny bil.” Säger teamchefen.

En Trofé för Erik att ha i prishyllan.

En Trofé för Erik att ha i prishyllan.

Nu är det service på bilen och renovering av växellåda som händer, men massor av saker kommer att hända under säsongen.

Så skriv in Sundsvall i kalendern den 25 juli och besök oss under tävlingen..

//Kaggservice Drift Team

 

 

By |2016-10-15T08:54:00+00:00juni 8th, 2015|Nyheter, Resultat, Teamnytt|0 Comments

Leave A Comment