RM Finalen på Gröndal

//RM Finalen på Gröndal

RM Finalen på Gröndal

Då var det dags, den stora finalen. Sista tävlingen för året…

Inför denna tävling så har vi hittat en bakaxel med rätt utväxling, så nu flöt körningen på bra, vi har nu också en ny motor i bilen en LS3 6,7 liters V8. Jag var väldigt taggad inför tävlingen då vi låg tätt ihop med poäng från första plats till femte plats, så det innebar att totalsegern var inte klar ännu. En av oss fem skulle idag vinna hela serien, det ger en extra kick men också extra tyngd på axlarna att leverera ett bra resultat.

Träningarna gick bra, fick en fint flyt i körningen. Mycket tack vare rätt utväxling som gav gjorde att bilen passade mig och min körstil. Sen kom kvalrundan och jag satte den bra, lite mindre misstag men inga stora så vi gick vidare till elimineringen, och nu skulle det gasas. Det var ju nu allt gällde, köra grymma twinrundor och klättra i stegen.

Det började bra jag slog ut den ena efter den andra fram tills det var dags att köra för 3-4 plats, här mötte jag Jonathan Borgström som genom hela säsongen har lyckats vinna över mig. Var det min tur nu, tankarna for runt i huvudet.

Det började skapligt gjorde lite misstag i min lead runda, men under Jonathans lead runda så snurrade jag ut mig, detta gav mig fjärde plats i finalen. Men och det är ett stort men….. Det räckte för att jag skulle bli totaltrea i Drift RM, överdriver inte när jag säger att leendet var brett när jag förstod det.

Så när vi kommer till Bilsportgalan i januari så kommer jag att hämta mitt pris med en känsla av stolthet. Jag vill även nu passa på och tacka alla som har hjälpt mig under säsongen.

//Erik

By |2014-12-12T16:44:26+00:00september 28th, 2014|Resultat|0 Comments

Leave A Comment