Sista januari är passerat, vart är svaren?

//Sista januari är passerat, vart är svaren?

Sista januari är passerat, vart är svaren?

Ok detta behöver luftas och plockas upp till ytan…. En vecka efter Greenlight Galan så hade vi ett möte med SBF och andra inblandade i svensk drifting. Mötet var ett bra initiativ där vi fick träffa nya personer som skulle sköta om driftingen på förbundsnivå. På mötet så diskuterade vi driftingens upplägg och hur vi kan utveckla sporten, vi diskuterade även SM serien och allt runt den. Alla tyckte att det kändes bra och de nya personerna verkade vara intresserade och taggade att utveckla sporten…….. Men var det bara ett spel? Är det så att man helt enkelt bara slängde ur sig saker som låter bra utan tankar om att faktiskt också göra det?

Vi alla hade många frågor, så även undertecknad. Svaret vi fick på våra frågor, som handlade om SM seriens genomförande, var att det skulle absolut komma svar kring detta senast den 31 januari. Alla sade då ok, vi bestämde oss för att lugna oss tills dess, men sen måste vi se resultat, eller som minst få information som man kan jobba vidare med. Har vi fått svar? Info om att man jobbar med detta? Överhuvudtaget någon som helst info? Nej och åter nej, lite info är släppt men inte från förbundet, så informationen kan vi inte kalla verifierad….

Vi har i dagarna fått reda på att första sm tävlingen planeras till den 15-16 april? Ett datum som ger oss team stora risker direkt i början. April är en månad som kan vara väldigt nyckfull och ändra väderlek snabbt mellan både kyla och värme. April är en månad som vi tycker passar driftingen bra till tester/träning, men inte för tävlande. Att vi nu ska använda mars månad är inte en bra sak då mars är väldigt lynnig månad med väldigt varierande väder som kyla/regn/snö. Detta stoppar/fördröjer chanser till testdagar.

Nu ska vi alltså ställa en bil som är ihopskruvad men inte hunnit bli ordentligt inställd och testad (pga väderlek tex). På en Mästerskapstävling, med stor risk att åka av hårt på en kyld fläck vid ett skuggat parti på en knappt tinad bana, risken att i samma veva kanske krocka (onödigt pga kyla/kall bana) i elimineringen (där vi redan ligger på gränserna och behöver allt fäste som vi kan få) där motståndare inte heller har haft chansen att testa allt fullt ut?

Klart man kan ha tävling tidigt på året om vädret tillåter det och värmen finns. Men man måste vara snabb med information om detta tidigt, så teamen hinner justera sin tidsplan och tidigarelägga tester m m. Kollar man bakåt i tiden så ser man att maj månad har varit startmånad. Detta har då satt sig i planeringen av hela säsongen med allt från inköp till utveckling av bilen.

6M7A9076

Vidare så måste man också tänka på att drifting som sport handlar mycket om show/visuell upplevelse. Därför är det en dålig idé att köra serien med tidig start då sporten fungerar bäst i den väderlek som sommaren erbjuder (t ex Maj – Augusti med final i September).

Vi både vill och hoppas att Svensk Drifting får chansen att utvecklas, med en bra SM/RM serie som är värd namnet. Som det ser ut nu så verkar det väldigt osäkert – tyvärr.

Detta sätter oss i ett läge, där vi tittar på alternativa tävlingsserier utomlands!

Allmän fråga till alla ProInt Team: Finns det något intresse av tävlande i andra länder som tex Finland? Estland? Polen? och/eller andra internationella tävlingar? Istället för den Svenska SM serien.

Hör av Er via facebook eller mail till Tojje Kagg.

//Kaggservice Drift Team

By |2016-10-15T08:53:56+00:00februari 9th, 2016|Teamnytt|0 Comments

Leave A Comment