Tankar efter säsongen 2014

//Tankar efter säsongen 2014

Tankar efter säsongen 2014

Då är säsongen officiellt över i driftingen, nu är det dags att se tillbaka på säsongen. Men också dags att titta framåt, vad behövs göras med bilen, hur ska upplägget vara med teamet. Många frågor som vi inte har några svar på nu, men detta inlägg handlar inte om det.

Så min säsong 2014, hur var den?

När man tittar tillbaka så har säsongen varit som en berg och dalbana, saker har gått sönder, det har gått bra och sen gått dåligt, bytet av drivlinan gav oss huvudbry med fel utväxling på bakaxeln. Detta gjorde bilen svårkörd, men det gick att köra. Efter att vi hittade rätt bakaxel så gick bilen som en dröm igen.

Nu är det såhär med sporten, saker går sönder delar slits och tillslut så brakar delen ihop, så inget att bli besviken över. Min tredjeplats i Riksmästerkapet är jag helt nöjd med då detta är min första tävlingssäsong i drifting, så vill jag kalla den för godkänd. Men nästa år så ska vi vässa till oss lite mera, nu har vi fått lite rutin och det har en lugnande effekt när man vet hur tävlingen går till och vad som gäller under tävlingsdagen.

Deltävling 1: Ny bana för mig och strul med bilen, blev 4:a så det gick skapligt ändå.

Deltävling 2: Sundsvall, problem med slavcylinder och fel bakaxel som gjorde bilen svårkörd. Men banan gillade jag skarpt och jag hoppas vi kommer tillbaka dit 2015, blev 6:a

Deltävling 3: Gröndal, min favoritbana som tyvärr visade sig att detta var inte min dag. Tävlingen gav mitt sämsta resultat under säsongen, 8:a

Deltävling 4: Gröndal baklänges, nja inte en favorit för mig. Det kanske blir bättre efter mer träning, fick inte till flytet. Dock gick tävlingen bra och jag tog 4:e plats.

Årets tråkigaste tävlingsminne: NEZ Drift utan tvekan, först tänkte vi inte köra. Men vi ställde upp till slut, drar av en drivaxel under träning, på kvalet så går styrleden sönder  så där tog min tävling slut.

Årets bästa: När jag inser att tredjeplatsen i Riksmästerskapet är min, det var glädjande. Nu är det bara att utveckla bilen inför 2015.

Jag vill tacka alla som har ställt upp och hjälpt oss under säsongen, tackar även mina sponsorer som gör denna satsning möjlig.

//Kaggservice Driftteam

By |2014-12-14T20:20:29+00:00december 13th, 2014|Bloggen|0 Comments

Leave A Comment