Vi stryker ett streck över deltävling 3 i Sundsvall

/, Resultat, Teamnytt/Vi stryker ett streck över deltävling 3 i Sundsvall

Vi stryker ett streck över deltävling 3 i Sundsvall

I helgen så var teamet i Sundsvall för att köra deltävling 3 i Drift-SM, under söndagen så skulle vi också köra den andra deltävlingen i Northern Drift Series på samma bana.

Vi kommer till Sundsvall Raceway på fredagen och bygger upp vår depåplats, det är en hel del grejer som ska fram med underlag på marken, däck, verktyg, bensin, två stora tält, bord och sittplatser samt grill och annat smått och gott.

Efter ett tag så är depån uppbyggd och teamet är redo för helgens drabbningar, Erik är riktigt taggad och vill helst hoppa in i bilen och köra direkt. Bilen är också redo för helgen, nymappad och servad står den under tältet och bara lugnt inväntar tjänstgöring.

Lördagen kommer och när vi kliver ut från trailern så möts vi av ett härligt väder, allt blir  så mycket roligare när vädret är med oss. Efter frukost och en sista koll av bil samt utrustning så är det bara att invänta förarmöte och träning.

6M7A9223

Förarmötet görs och Erik börjar förbereda sig inför träning. Bilen varmkörs och allt verkar gå bra så när träningen drar igång klockan 09.00 rullar Erik mot utsläppet på banan.

Första varvet så kör Erik lugnt och testar av fästet på den nylagda banan som skiljer sig mycket från förra året. Varv två så börjar han testa på mer och allt ser ut att fungera bra, ytterligare några varv körs och det ser bra ut för Erik med bra vinkel och bra linjer genom banan.

Men sen händer det som inte får hända – Erik kommer med bra fart och börjar initiera den sista svängen, allt ser ut att gå bra men han tappar fästet när han har fullt ställ på bilen och snurrar. Nu är snurrning inget problem, men Erik hinner inte få stopp på bilen som rullar in i en betongmur som finns vid denna kurva. Den lilla smäll som träffar bilens vänstra bakhörn drar sönder bakaxel och stag till bakhjulet, bilen går inte att köra därifrån utan bärgningsbilen kommer och inne i depån så märker vi att delarna som gick sönder är i aluminium och går inte att reparera. Teamchefen ringer runt och försöker hitta en bakaxel till bilen, men ingen hittas och därmed så är det slutkört för Erik på denna deltävling.

– Det är så typiskt att man ska ha sådan otur med murar. Säger Erik som är klart besviken över händelsen.

– Detta är tyvärr sådant som kan inträffa, inte mycket att orda om. Vi får reparera bilen och komma tillbaka starkare. Säger Teamchefen Tojje.

Bilen kommer att repareras och kommer vara redo, nästa deltävling i Northern Drift Series körs den 8/8 i Kalix.

//Kaggservice Driftteam

By |2016-10-15T08:53:58+00:00juli 27th, 2015|Nyheter, Resultat, Teamnytt|0 Comments

Leave A Comment